Harga roadtax kereta saga 1.3 berapa ?

Harga roadtax kereta saga 1.3 . Perkongsian ini adalah khas ditujukan kepada pemilik kereta proton saga 1.3 yang dari dulu menjadi kebanggaan kita.

Tak salah kalau kita baru nak tahu berapa roadtax saga 1.3 ini. Mungkin sebelum ini kita belum lagi memiliki kereta atau telah pakai kereta lain kemudian bertukar kepada kereta saga yang baru ataupun secondhand.

Tidak kiralah baru ataupun lama ia tetap sebuah kereta yang memudahkan urusan kita dari satu destinasi ke destinasi yang lain.

Harga roadtax saga 1.3

Sudah pun kita tahu bahawa roadtax saga 1.3 boleh dijangka harganya dari segi nilai atau keupayaan cc enjin atau kuasa kudanya.

Ini bermaksud 1.3 atau 1300cc keupayaan enjin ini memberikan harga roadtax saga 1.3 iaitu berjumlah RM70 sahaja untuk 1 tahun atau 12 bulan kegunaannya.

Sejak dari dulu lagi produk tempatan kita dari proton ini menghasilkan sebuah kereta yang bagus terutamanya proton saga.

Roadtax saga 1.3 model terdahulu hinggalah sekarang mempunyai harga roadtax yang sama. Namun, sebelum anda membuat roadtax, adalah wajib anda membuat insurans kereta saga terlebih dahulu.

Bolehkah buat roadtax saga 1.3 untuk 6 bulan ?

Roadtax saga 1.3 boleh dibuat dengan 2 pilihan. Pilihan pertama adalah 12 bulan atau 1 tahun. Manakala, pilihan kedua adalah buat roadtax saga 1.3 selama 6 bulan.

Tiada paksaan untuk anda membuat roadtax saga 1.3 tersebut selama 12 bulan atau 1 tahun. Hal ini kerana kedua pilih itu adalah terletak ke atas anda sebagai pemilik kereta.

Mengapa tidak boleh buat roadtax saga 1.3 selama 12 bulan ?

Terdapat beberapa sebab mengapakah anda tidak membuat roadtax saga 1.3 untuk 1 tahun. Antaranya adalah :

  • Pemilik kereta saga telah meninggal dunia (belum tukar nama).
  • Tempoh insurans adalah tidak mencukupi.

Dua sebab di atas merupakan faktor kenapa anda tidak boleh hidupkan roadtax saga 1.3 selama 12 bulan.

Bagaimana dengan harga roadtax saga 1.3 sekiranya perlu membuat 6 bulan ?

Harga roadtax kereta saga 1.3 anda adalah mengikut tempoh roadtax yang dibuat.

Jika roadtax saga 1.3 tersebut diprint selama 6 bulan, maka harga roadtax saga 1.3 anda hanya perlu dibayar sebanyak RM45 sahaja

harga roadtax kereta saga 1.3

One comment

Leave a Reply