Harga Cermin Depan Kereta

Harga cermin depan kereta. Berikut merupakan antara sambungan kepada senarai bagi harga cermin kereta dimana di artikel ini hanya menfokuskan kepada harga cermin depan kereta sahaja.

Setiap kereta yang anda gunakan pastinya mempunyai jenamanya tersendiri. Ianya memberikan perbezaan dari segi harga cermin depan kereta anda.

Lain jenama, lain pula harga cermin depan kereta sesuai berdasarkan perkara berikut :

  • Nilai sesebuah kereta mengikut jenama
  • Tidak berdasarkan market value semasa
  • Harga cermin depan kereta adalah tetap berdasarkan permintaan
  • Ianya turut berdasarkan stok yang disediakan bagi pasaran luar
  • Kadar upah adalah berlainan tidak termasuk harga cermin depan kereta

Harga cermin depan kereta Kancil

Sesiapa yang masih memiliki kereta kancil, pasti nak tahu berapakah harga cermin depan kereta kancil yang sesuai buat masa ini.

Harga cermin depan kereta Kancil adalah berjumlah RM300 hingga RM450 sahaja.

Harga cermin depan kereta Kelisa

Bagaimana pula dengan harga cermin depan kereta Kelisa ini? Tidak ketinggalan juga saiznya adlaah lebih kurang dari kereta di atas.

Harga cermin depan kereta Kelisa yang sesuai adalah dalam anggaran RM400 hingga RM500 sahaja.

Harga cermin depan kereta Kenari

Tambahan pula, lain pula harga cermin depan kereta kenari ini. Dengan bersaiz agak tinggi sedikit, ia memberikan jumlah harga yang lebih sedikit.

Oleh itu, harga cermin depan kereta Kenari berjumlah sebanyak RM400 hingga RM550 dan harga ini sudah termasuk kos upah memasang sekali.

Harga cermin depan kereta Viva

Begitu juga dengan kereta yang antaranya mempunyai pilihan suatu masa ketika dahulu iaitu kereta perodua Viva.

Harga cermin depan kereta Viva adalah dalam anggaran RM350 hingga RM450 sahaja. Jika ianya mempunyai stok di kedai cermin kereta tersebut, anda masih boleh mendapat harga yang rendah sedikit.

Harga cermin depan kereta Myvi 1.5

Selain itu, bagaimana pula dengan harga cermin depan kereta Myvi 1.5 ini ? Adakah boleh untuk anda dapatkan harga yang murah sekiranya kedai cermin kereta tersebut mempunyai stok ?

Harga cermin depan kereta Myvi 1.5 boleh anda dapatkan murah berdasarkan pemasangan cermin kereta yang dibayar secara tunai dan terus tanpa menggunakan insurans cermin kereta.

Tertakluk juga kepada pihak kedai cermin kereta tersebut. Harga cermin depan kereta Myvi 1.5 yang sesuai adalah RM550 hingga RM650 sahaja bagi model lama.

Bagi model baru, harga cermin depan kereta Myvi 1.5 yang mempunyai sensor terutamanya adalah berjumlah RM1500 sahaja.

Harga cermin depan kereta Saga blm

Tawaran bagi mendapatkan harga cermin depan kereta Saga blm boleh anda dapatkan murah berdasarkan kerajinan anda menanyakan harga dari kedai ke kedai cermin kereta yang lain.

Harga cermin depan kereta Saga blm adalah dalam anggaran sebanyak RM700 hingga RM800 sahaja.

Harga cermin depan kereta waja

Seterusnya, bagi model kereta proton iaitu kereta jenama Waja turut juga menjadi banyak permintaan dari segi cermin kereta.

Harga cermin depan kereta waja terutamanya adalah berjumlah RM600 hingga RM800. Harga cermin depan kereta waja ini agak tidak menentu. Ada yang kedai memberikan harga yang murah ada juga sebaliknya.

Harga cermin depan kereta Exora

Walau bagaimanapun, bagi harga cermin depan kereta Exora ini adalah agak stabil kerana ianya masih banyak berada di atas jalan raya.

Gelaran kereta keluarga ini mempunyai harga cermin depan kereta Exora yang berjumlah sebanyak RM800 hingga RM1000.

Cermin kereta Exora adalah lebar dan besar namun, harganya masih boleh diterima dibandingkan dengan jenama kereta luar yang sama segment dengannya.

Harga cermin depan kereta Preve

Bagaimanapun, untuk harga cermin depan kereta Preve adalah agak tinggi sedikit walaupun ianya jenama tempatan.

Hal ini kerana, stok bagi cermin kereta Preve ini tidak banyak dibandingkan kereta lain berdasarkan permintaannya.

Jadi, kedai cermin kereta perlu membuat order sebelum memasang cermin kereta baru pada kereta anda.

Oleh itu, harga cermin depan kereta Preve ini berjumlah dalam anggaran RM1200 sahaja.

Harga cermin depan kereta X50

Bagaimana dengan harga cermin depan kereta X50 pula ? Seperti yang kita tahu, jika berlaku sebarang kemalangan walaupun hanya berlaku pada cermin kereta ianya mengambil sedikit masa untuk cermin kereta tersebut sampai.

Maka, harga cermin depan kereta X50 ini turut memberi kesan iaitu berjumlah sebanyak RM2500 sahaja secara tunai.

Harga cermin depan kereta X70

Begitu juga dengan abangnya iaitu Proton X70. Harga cermin depan ekreta X70 ini adalah dalam anggaran RM3000 hingga RM3500 sahaja.

Harga cermin depan kereta X70 ini agak tinggi disebabkan kos ordernya serta ianya mempunyai ciri-ciri sensor yang agak rumit.

Harga cermin depan kereta Iswara

Walaupun model kereta proton Iswara ini sudah tidak banyak seperti dahulu digunakan, namun, masih terdapat golongan muda hingga senior yang menjaga baik kereta iswara ini.

Bagi harga cermin depan kereta Iswara ini tidaklah begitu mahal iaitu sebanyak RM500 hingga RM600 sahaja.

Harga cermin depan kereta Satria

Begitu juga bagi harga cermin depan kereta Satria ini. Walaupun stoknya sudah tidak banyak dek kerana minoriti penggunanya, ianya masih menjadi permintaan dikala dalam keperluan pemiliknya.

Harga cermin depan kereta Satria ini berjumlah RM500 hingga RM600 bergantung kepada stok semasa juga. Jika susah dicari, maka harga cermin depan kereta Satria ini akan menjadi lebih tinggi.

Harga cermin depan kereta honda Hrv

Model kereta Honda Hrv ini antara model yang hangat berada di atas jalan raya. Harga cermin depan kereta honda Hrv ini adalah dalam anggaran RM2000 sahaja.

Anda masih boleh mendapatkan harga yang murah sekiranya kadar upah yang dikenakan oleh kedai cermin kereta itu boleh dibawa bincang.

Harga cermin depan kereta Odyssey

Namun, tidak untuk harga cermin depan kereta Odyssey. Jenama kereta honda Odyssey ini mempunyai saiz cermin yang sangat lebar.

Memandangkan cermin kereta Odyssey ini sangat terhad, maka harga cermin depan kereta Odyssey adalah dalam anggaran sebanyak RM3000 hingga RM4000.

harga cermin depan kereta
Harga cermin depan kereta

Harga cermin depan kereta Yaris

Bila bercakap tentang kereta jenama luar iaitu toyota Yaris yang merupakan model antara terbaru dikeluarkan toyota itu sendiri.

Ianya juga memberi kesan terhadap masa untuk ianya diorder dan sampai di kedai cermin kereta anda. Kos-kos ini yang perlu anda ambil tahu supaya anda tidak target untuk ianya cepat disiap.

Namun, dari segi harga cermin depan kereta Yaris ini agak stabil iaitu sebanyak RM1500 hingga RM2000 sahaja.

Harga cermin depan kereta Wish

Penggemar dan pemilik kereta toyota Wish tentunya tertanya-tanya berapakah harga cermin depan kereta Wish ini.

Harga cermin depan kereta Wish ini adalah sebanyak RM2000 hingga RM3000 sahaja.

Harga cermin depan kereta Unser

Bagaimanapun, untuk kereta toyota Unser yang dahulunya menjadi pilihan kereta keluarga yang bersaiz besar.

Ini bermakna seiring dengan bodynya besar adalah cermin depan kereta yang besar. Harga cermin depan kereta Unser pada waktu ini adalah sebanyak RM800 hingga rm1500.

Harga cermin depan kereta Unser ini ada naik turunnya berdasarkan stok semasanya iaitu susah atau senang untuk memilikinya.

Harga cermin depan kereta Naza Citra

Sama seperti kereta di atas, harga cermin depan kereta Naza Citra ini adalah agak mahal dan susah untuk didapati stok sedia adanya.

Jika ada pun perlu anda tempah dahulu atau anda perlu cari sendiri di kedai-kedai scrap kereta yang masih tidak gunakan kereta Naza Citra ini lagi.

Harga cermin depan kereta Naza Citra adalah berjumlah RM2000 hingga RM3000 berdasarkan permintaan terkini.

Harga cermin depan kereta Outlander

Bagi pemilik kereta Mitsubishi Outlander semestinya menjadi tumpuan bagi keluarga untuk perjalanan yang jauh dengan selesa.

Dengan keluasan kereta ini yang agak luas, ia diiringi dengan saiz cermin kereta yang turut lebar. Jadi, untuk harga cermin depan kereta Outlander ini bernilai RM2500 hinggalah RM3000 sahaja.

Harga cermin depan kereta Xpander

Turut menjadi pencabar utama iaitu kereta Mitsubishi Xpander yang sesuai digunakan oleh keluarga yang besar.

Kereta ini merupakan kereta yang didatangi dengan rekaan yang terkini dan bersaing erat dengan pencabar-pencabar yang lain.

Namun, untuk harga cermin depan kereta Xpander ini masih lagi mahal kerana ianya masih baru di pasaran negara kita.

Harga cermin depan kereta Xpander adalah berjumlah sebanyak RM2000 hingga RM3000 sahaja.

Harga cermin depan kereta Vellfire

Berbeza pula bagi kereta toyota Vellfire ini. Keluasan saiz keretanya memberikan saiz cermin kereta yang sangat besar dan lebar.

Semestinya harga cermin depan kereta Vellfire ini sangat mahal sesuai dengan harga kereta ini iaitu berjumlah RM3500 hingga RM4000 sahaja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Harga Cermin Depan Kereta”

  1. […] Harga cermin depan kereta atau harga windscreen […]