Harga cermin Estima berapa ?

Harga cermin estima. Berapakah harga cermin Estima yang sesuai untuk menukar kepada cermin kereta yang baru akibat daripada kemalangan yang tidak dapat dielakkan ?

Banyak dari kita mempunyai pengalaman semasa memandu, cermin kereta terkena batu-batuan yang entah dari mana.

Bila ianya memberikan kesan retak kecil, masih lagi cermin kereta tersebut bertahan. Namun, bila cermin retak kecil sudah melarat ke retak panjang, jawapannya adalah tukar cermin kereta baru.

Berapakah harga cermin Estima sepatutnya ?

Terdapat banyak model bagi kereta jenis toyota estima di negara kita. Namun, aku akan kongsikan harga cermin Estima yang sesuai untuk cover insurans harga cermin estima terutamanya juga bagi yang ingin keluarkan secara tunai.

Berikut merupakan harga cermin Estima untuk rujukan anda :

Jenis cover perlindunganHarga cermin Estima
Cover insuransRM3000-Rm3500
Secara tunai/cashRM2800-RM3000
Jadual 1

Berdasarkan Jadual 1 di atas, anda boleh rujuk pada 2 perkara iaitu secara cover insurans dan juga secara tunai.

Kenapa ada beza harga cermin Estima cover insuran dan tunai ?

Harga cermin Estima yang dilindungi cover insurans perlu anda beli dengan cover yang tinggi sedikit. Hal ini kerana jika ianya dicover lebih, maka, bahagian cermin lain turut juga boleh dilindungi bagi satu-satu masa claim.

Manakala, harga cermin Estima bagi tunai pula adalah harga sepatutnya anda bayar secara terus termasuk kadar cas tukar cermin kereta semasa.

Namun, dinasihatkan supaya anda membuat beberapa survey dan kajian di beberapa kedai tukar cermin kereta untuk mendapatkan harga cermin Estima yang berkualiti dalam masa yang sama pada kadar harga yang baik.

Cara nak survey harga cermin Estima

Berikut merupakan cara yang betul dan mudah untuk anda tukar cermin kereta yang baru dengan membuat survey tentang harga cermin Estima :

Cermin KeretaHarga cermin Estima
Kedai ARM2800
Kedai BRM3000
Kedai CRM2500
Jadual 2

Terdapat 3 harga cermin Estima yang anda dapat dari kedai A,B dan C. Ikutkan hati mesti anda akan memilih kedai C kerana ianya murah.

Akan tetapi tunggu dulu. Buat sedikit pertanyaan pada kedai tersebut. Bila ditanya pada kedai C, harga tersebut tidak termasuk kos upah tukar cermin kereta.

Manakala, untuk kedai B, harga rm2800 itu sudah termasuk kos upah namun tidak mempunyai stok sedia ada / ready stok pada masa terdekat.

Untuk kedai A pula, harga cermi Estima agak tinggi untuk keluarkan tunai, namun ianya sudah termasuk all in segala kos upah dan warranly serta mempunyai stok sedia ada mengikut jenis kereta Estima yang anda gunakan.

Memandangkan, kereta Estima tersebut digunakan secara harian, pasti anda memerlukannya cepat dipasang supaya boleh digunakan terus.

harga cermin estima

Leave a Reply